Ezen üzletág feladatai közé tartozik a különböző iparági hulladékokból származó műanyagok begyűjtése, előkészítése és hasznosítása.

Társaságunk a csomagolási, járműipari, elektronikai ipari és egyéb iparágakban előállított termékek hulladékaiból gyűjti be a felhasznált műanyagot, majd előkezeli és hasznosítja azt. Az üzletág tevékenységei közé tartozik a műanyaghulladék-kereskedelem, amely jól kiegészül a hasznosítási kapacitással. A végtermék-előállítás mindenkori legfőbb szempontja az üzleti – gazdasági optimumra való törekvés.

A műanyaghulladék feldolgozásának lépései: Csomagolóipari és/vagy élelmiszeripari palackok és flakonok begyűjtése és feldolgozása (PET és a PP/HDPE alapanyagú hulladékok)

Vállalatunk fejlett technológiával rendelkezik a PET alapanyagú hulladékok feldolgozására. A palackok anyagfajta és szín szerinti válogatása gépi és kézi válogatás útján történik, majd ezt követi a nedves darálón történő őrlés.
Az őrlemény mosóüzembe kerül, ahol kétfázisú előmosást és víztelenítést követően lúgos mosás és sós közegben való további szeparáció történik. Ezt követően a már tiszta, szennyeződésmentes, azonos méretű darálék centrifugákba kerül, melyet követően speciális szárítóberendezés biztosítja az anyag előírt nedvességtartalmának elérését. Az üzem speciális utókezelő szeparátor technikával is rendelkezik, ahol különböző berendezéseken utólagos leválasztjuk a címkéket. Ezt követi aszínszeparálás és fémeltávolítás, majd egy speciális szeparátorban, elektrosztatikus mezők segítségével történik meg a végső tisztítás. A regranuláló üzemben a mosott darálékból granulátum lesz, melynek ideális viszkozitását többszörös átkristályosítás által, hőszabályozással és egyéb műveletekkel érjük el.

A végtermékként előállított granulátum ismételt élelmiszeripari felhasználásra alkalmas, amelynek dokumentálása az EFSA (European Food Safety Authority), azaz az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság minősítésével rendelkezik. A gyártási folyamatot saját laboratóriumunk és a hazai Élelmiszerbiztonsági Hatóság is folyamatosan ellenőrzi.

Az üzem kapacitása a mosott darálék előállításában 6000 tonna/év, míg élelmiszeripari minőségű regranulátum előállításában 2000 – 3000 tonna/év.

Új projektként valósítottuk meg azt, hogy az üzem a PET mosott darálékból közvetlenül egycsigás extruderrel induló feldolgozósoron különféle cső jellegű termékeket is előállít, mert a jövő hulladékkezelési folyamatának végtermékeként az ismételt termékelőállítást tekintjük.