Társaságunk papír- és fóliatermékek hulladékgazdálkodásával is foglalkozik, amelyek a könnyű-, csomagoló-, nyomdaipari üzletág csoportjába tartoznak.

Az üzletág alapvető feladata a csomagolás és nyomdaipar területén keletkező csomagolási-, papír és fólia hulladékok begyűjtése, továbbá a begyűjtött hulladékok válogatása, szeparációja és előkezelése.

Feldolgozóüzemünk az alkalmazott technológiának köszönhetően több hulladékfajta egyidejű válogatására és bálázására alkalmas. Biztosítjuk továbbá a leválogatott anyagok szakszerű és keveredést meggátló tárolását is.

A válogatómű többfunkciós, tehát a papír és a műanyag különböző fajtáin belül is alkalmas a hulladékfajták elkülönítésére. Önálló tételben feldolgozva pedig lehetőség van az úgynevezett „együtt gyűjtött csomagolási hulladékok” válogatására is, ahol különválasztjuk a papírt, a kompozitot, valamint a műanyag- és fémalapú csomagolási hulladékokat.

Modern infrastruktúra

A feladatot egy 1000 m2-es csarnokban látjuk el, melyhez egy 5000 m2-es tárolóterület tartozik, ahol a telep adottságából adódóan elkülönített területtel rendelkezünk a papírhulladék és a műanyaghulladék szakosított tárolásához.

Az üzem shredder berendezéssel is rendelkezik, amely a bizalmas irodai papírok, papíralapú adathordozók, elektromos és/vagy mágneses elvű, valamint optikai adathordozók visszavonhatatlan megsemmisítésére alkalmas az ezekre vonatkozó szabvány előírásainak megfelelően. Ezt a speciális szolgáltatásunkat ügyfeleink önállóan, vagy a csomagolási hulladékokokkal kapcsoltan is igénybe tudják venni.

A bálázógép a folyamatos működés mellett olyan nyomóerőt képvisel, amely 500 kg/bála feletti bálasúly elérésére képes hullámkartonpapírból, míg fóliahulladékból 400 kg/bála feletti súlyra. Ezáltal a kiszállító kamion maximális kapacitással tudja a hasznosítóműbe szállítani az előállított másodlagos nyersanyagot.