dsfsdfsdf

Elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak anyagában történő hasznosítását elősegítő gépi feldolgozás fejlesztése (FM-FPR/2018-01)

Projekt azonosító száma: THF/693/2019-ITM_SZERZ

A termékdíj köteles termékekből keletkező elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak anyagában történő hasznosításának támogatására, illetve ezen belül az elektromos és elektronikus berendezések hulladékának feldolgozásából származó különböző fém frakciók kinyerésére alkalmas válogató berendezések, aprító berendezések valamint anyagmozgató gépek, eszközök beszerzésének támogatására Társaságunk 39.685.500 Ft támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. évi Fejlesztési Pályázata keretében. A támogatás intenzitása: 45%.

Pályázatunk célja az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak anyagában történő hasznosítását elősegítő gépi feldolgozás fejlesztése volt, a feldolgozást végző gépsor kapacitásának és a gépi válogatás és anyagmozgatás hatékonyságának növelésével.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Hulladék PET palack anyagában történő hasznosítása során előállított termék minőségének javítása (FM-FPR/2017-01)

A termékdíjköteles termékekből képződő hulladékok anyagában történő hasznosításához kapcsolódó minőségjavító fejlesztések támogatására Társaságunk 30.213.000 Ft-os támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2017. évi Fejlesztési Pályázata keretében.

A pályázatunk célja volt a hulladékként érkező, szelektíven gyűjtött PET palackokból előállított, műanyaggyártásban felhasználható késztermékek minőségének javítása, valamint a késztermékben lévő szennyezőanyag tartalom csökkentése.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Hulladékhasznosítási célú technológiafejlesztés KMOP 1.2.4.-09/B-2010-0003

Hulladékkezelési szeparátor technológia fejlesztése és kiszolgáló logisztikai eszközök beszerzése a Fe-Group Invest Zrt.-nél

A projekt megvalósításához Társaságunk 28.400.659 Ft-os Európai Uniós támogatást nyert el 2010-ben a KMOP-2009—1.2.4./B elnevezésű pályázaton.

A Fe-Group Invest Zrt. PET darálék szeparátor technológiájának fejlesztését, ill. az előzőleg már részben rendelkezésre álló hulladékpapírt és műanyagot (fóliát) feldolgozó üzemének bálázó géppel és kiszolgáló gépekkel történő kiegészítését valósította meg a KMOP-1.2.4-09/B-2010-0003 jelű pályázati projektjében, a 2010-2011-es időszakban. A szeparátor technológia fejlesztése során beszerzésre került egy darálék színszeparátor, ill egy ún. cikk-cakk szeparátor, melyek segítségével a lakossági szelektív PET hulladékból magasabb minőségi színvonalú mosott darálékot lehet előállítani. Így a mosóüzemből kikerülő másodnyersanyagból a hagyományos textilszál, fólia és pántoló szalag mellett nagyobb minőségi követelményeket igénylő PET palack előforma is gyártható. A címke szeparáló mellett a fémdarabkák eltávolítása is megoldódott. 2011-ben a Társaság egy, a bérbeadó által megépített csarnokban létrehozta papírhulladékot feldolgozó, valamint biztonsági iratmegsemmisítési szolgáltatásokat is megvalósító üzemét. A pályázati projektben egy korszerű, nagy teljesítményű bálázó gép, ill. két kiszolgáló gép; egy homlokrakodó és egy targonca kerültek megvásárlásra. A támogatás segítségével megvalósult üzem óránként 12-15 tonna, lakossági gyűjtésből származó, különféle minőségű papír-és fóliahulladék szakszerű hasznosítására és anyagtól függően 600-1000 kg-os bálákba préselt másodnyersanyag előállítására vált képessé. A Társaság a továbbiakban folyamatos fejlesztéssel és új beruházásokkal kívánja fenti üzemét alkalmassá tenni a háznál történő szelektív begyűjtésből származó –papírt, műanyagot és fémeket egyaránt tartalmazó- együtt gyűjtött hulladék előkezelésre.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett:

FE-GROUP INVEST Vagyonkezelő, Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt.

1108 Budapest, Sírkert utca 2-4.

Tel.: +36 1 422 1094

Fax.: +36 1 273 1818

www.fegroup.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Tel.: +36 40 200 617

Fax.:+36 1 465 8503

www.magzrt.hu

 

 

Élelmiszeripari felhasználásra 100%-ban alkalmas PET regranulátumunk

A Fe-Group Invest Zrt. , mint a hazai PET hulladékhasznosítás egyik jelentős piaci szereplője 2014 második felében nagy áttörést értünk el a PET anyagok újrahasznosításában, azaz a regranulátum előállításában. A több éves technológiai fejlesztéseink eredményeként a végtermékként előállított PET regranulátumunk megkapta az élelmiszeripari felhasználásra 100%-ban alkalmas minősítést az erre feljogosított európai szervezettől, az EFSA-tól (European Food Safety Authority – Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság). A kifejlesztett hasznosítási eljárásunk során létrejött végtermékünk a jövőben szélesebb körű ipari felhasználást tesz lehetővé, hozzájárulva a környezeti terhelés csökkentéséhez és a magasabb hozzáadott érték teremtéshez.

Az innovatív hasznosítási eljárást és annak végtermékét az alábbi védjeggyel hoztuk forgalomba.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com