Könnyű-, csomagoló-, nyomdaipari és egyéb hulladékgazdálkodási üzletág

Ennek az üzletágnak alapvető feladata (amint a nevében is benne van) elsősorban a csomagolás és nyomdaipar területén keletkező csomagolási-, papír és fólia hulladékok begyűjtésének szervezése és a begyűjtött anyagok olyan megmunkálása, hogy az minél közelebb legyen az EOW (end of waste) állapothoz.

Feladatának ellátásához önálló telephellyel rendelkezik, amelynek beépített gép-raktárfelülete meghaladja az 1.000 m2-t míg a szabadtéri tárolóterület ~ 5.000 m2. A telep adottságából adódóan elkülönített területtel rendelkezik a papírhulladék és a műanyag hulladék szakosított tárolás, míg az elválasztást gyakorlatilag a beépített üzemcsarnok és az abban elhelyezett technológiák valósítják meg.

10_1

A feldolgozóüzem speciális elhelyezkedésénél fogva azonos berendezések felhasználásával és azok megvalósult térbeli megosztását követő feldolgozási időbeosztásával egyidejűleg alkalmas mindkét hulladékfajta válogatására, majd bálázására. Az üzemcsarnokban telepítésre került egy emelt szintű kézi válogatómű, ahol az elkülönített négy keretállás biztosítja a leválogatott anyagok szakszerű és keveredést meggátló tárolását.

A leválogatott anyagok közvetlen anyagmozgatási útvonalon kerülnek a bálázógép felhordószalagjára, majd kerülnek bálázásra. A bálázógép a folyamatos működés mellett olyan nyomóerőt képvisel, amely alkalmas hullámkarton papírból 500 kg/bála feletti bálasúly elérésére, míg fólia hulladékból 400 kg/bála feletti súly elérésére. E bálasúlyok azt eredményezik, hogy a kiszállító kamion maximális terheléssel tudja az előállított másodlagos nyersanyagot a célgyártóműbe szállítani.

A válogatóműből történő anyagtovábbításon túl – a lerakáskori szakosított tárolásnak köszönhetően – közvetlenül, tehát válogatás nélkül is kerülhetnek anyagok a bálázógépbe, amelyet 1-1 Caterpillar 930, vagy JCB típusú homlokrakodógépek oldanak meg. A felhordószalag vízszintes és kezdeti ferde szakaszán válogatómunkások távolítják el az esetleg még odakerült idegen, a szabványtól eltérő és/vagy szennyező anyagokat.

10_2
10_4
11_1

A válogatómű többfunkciós, tehát a papír és fólia különböző fajtáin belül is alkalmas anyagfajták elkülönítésére, de önálló tételben feldolgozva alkalmas ún. „kevert hasznos anyagok” válogatására is, ezeknél különválogatásra kerül a papír alapú, fólia alapú, fém alapú stb. hulladék. Kiemelkedő fontosságú a feldolgozás szempontjából a telep belső logisztikájának és meghatározott rendjének szigorú betartása, mert ez biztosítja úgy a gépi kapacitás, mint a munkaerő hatékony felhasználását.

Az üzem rendelkezik 1 db kéttengelyes shredder berendezéssel is, amely alkalmassá teszi bizalmas irodai papírok, papír alapú adathordozók, elektromos és/vagy mágneses elvű, valamint optikai adathordozók visszavonhatatlan megsemmisítésére is az ezekre vonatkozó DIN szabvány előírásainak teljesítése mellett. Ez a vállalat olyan speciális szolgáltatása, amelyet ügyfelei felé önállóan, vagy papír és fólia ügylettel kapcsoltan tud ajánlani.

11_2

Kérjen árajánlatot


  Papír és fólia hulladék átvétellel és begyűjtéssel kapcsolatban kérjük, keressék kollégánkat:

  IMG_2190

  Tóth Sándor

  Könnyű-, csomagoló-, nyomdaipari és egyéb hulladékgazdálkodási üzletág
  Üzletágvezető
  Mobil: 06/20-416-7606
  E-mail: toth.sandor@fegroup.hu

  HSP

  Halmai-Serfőző Petra

  Könnyű-, csomagoló-, nyomdaipari és egyéb hulladékgazdálkodási üzletág Kereskedelmi Vezető
  Mobil: 06/70-476-7840
  E-mail: halmai.serfozo.petra@alteo.hu